Concerten

Wij zijn op dit moment aan het repeteren voor ons volgende concert!

Adventsconcert
9 december 2023
20.00 uur

Lambertikerk Zelhem


Adventsconcert Kamerkoor Doetinchem

Op 9 december 2023 voert Kamerkoor Doetinchem (voorheen Bachkoor Doetinchem) prachtige muziek uit tijdens een adventsconcert. De advent is in het christendom de benaming voor de aanloopperiode naar Kerst, waarin de komst van Jezus wordt herdacht.  Het koor zingt muziek die speciaal geschreven is voor deze periode van hoop en verwachting.

Het programma is samengesteld rond een werk van J.S. Bach, een vijfstemmig Kyrie, gecomponeerd rondom de koraalmelodie van Christe, du Lamm Gottes. Het eerste deel van het concert wordt gevormd door werken van Hassler, Praetorius, Schütz, Hammerschmidt, Charpentier en Handel. Muziek uit de late Renaissance en de barok, die uiteindelijk uitmondt in het werk Kyrie van Bach. In het tweede gedeelte komt zeer gevarieerde muziek uit de Romantiek, de 20e en 21e eeuw aan bod van de componisten Mendelssohn, Grieg, Kodály, Vaughan Williams, Stopford, MacMillan en Gjeilo.  Kortom, een concert als een muzikale Adventskalender waarvan we op 9 december alle deurtjes in een keer voor u openen!

De toegangsprijs bedraagt €20. Kaarten zijn in de voorverkoop via de leden en via de website verkrijgbaar. Op de avond van het concert koopt u kaarten bij de ingang van de kerk (de kerk gaat om 19.30 uur open).

Informatie over het concert

Kamerkoor Doetinchem
Martine Navis (Public Relations)
pr@kamerkoordoetichem.nl